Hur sätter man upp en webbshop?

Ehandel

Att starta en butik har tack vare Internet aldrig varit enklare att genomföra än vad det är idag. En webbshop är en bra möjlighet för den som vill kunna sälja sina kanske egentillverkade produkter utan att behöva lägga ner den tid och arbete en fysisk butik ofta kräver. Med en webbshop kan man öppna sin affär på bara några timmar.

Innan man startar en webbshop eller liknande bör såklart en del praktiska saker som exempelvis F-skattsedel och dylikt vara klart, samt att man vet vad man ska sälja och hur man ska leverera detta till kunden. F-skattsedel innebär att man som företagare ansvarar för att sociala avgifter och skatter betalas på ersättning för utfört arbete. Det är mycket man ska tänka på när man ska starta företag. På Verksamt.se kan du läsa allt du behöver veta och det är även där du registrerar ditt företag.

När alla praktiska ting är på plats är det som sagt i princip möjligt att vara igång på några timmar. Har man inte kunskap om hur man bygger en hemsida eller inte vill anlita någon som gör detta åt en, vilket kan bli ganska dyrt, finns det idag en rad olika sidor på nätet som erbjuder färdiga webbshopslösningar. På dessa sidor utgår man oftast från en mall och därefter går det att i olika utsträckning själv designa sin shop och hur man vill att denna ska se ut.

En sida som tillhandahåller denna typ av tjänster är Kodmyran.se. Kodmyran erbjuder i dagsläget fyra olika typer av paketlösningar som är anpassat efter olika företags behov. Till exempel: det minsta paketet heter Start, och innehåller de viktigaste funktionerna för dig som är nystartad inom Webbshopping. Sedan har vi det största, namngett Komplett, med en komplett lösning med massor av funktioner. Läs mer på hemsidan om vad de olika lösningarna innehåller.

Vill man trots allt sätta upp en shop på egen hand går naturligtvis även detta bra. Då krävs dock att man tänker igenom vilken typ av betalningslösning man vill erbjuda sina kunder. För den som vill kunna ta betalt med kreditkort och liknande finns flera företag som tillhandahåller denna typ av tjänster, som exempelvis Payson och PayEx. I regel är detta dock ett svårare alternativ eftersom det är ett väldans pillrande med kodande och att få till avtal med olika betallösningar, jämfört med färdiga E-handelslösningar.